Türkiye'nin aydınlarına "verilen" değer(!)

 


Bugün Aziz Nesin'in şu videosuna denk geldim. Ne kadar güzel açıklamış ve ileriyi görmüş... Kendi düşüncelerini açıkça belirtmiş ve kendisinin korktuğu gibi olmuş...
Neyse Aziz Nesin hakkında konuşmayacağım. Hakkında konuşmak istediğim şey başka.

...Müslümanlarla aynı fikirde değil diye sözü dinlenmeyen hor görülen ama iki kendileri hakkında bir şey konuştuklarında bak Aziz Nesin'de böyle söylemiş denilen, Hak ettikleri saygıyı göremeyen ve büyük ihtimalle de göremeyecek olan sevgili aydınlarımız...

Ne yazıktır ki yukarıdaki videonun yorumlarına bakma hatasını yaptım. Bir kişi "Allah rahmet eylesin" diye güzel dileklerini iletmiş ki bu çokça güzel bir davranış. Kendi inancına göre saygı göstermektir bu. Tartışma çıkmış dinsize rahmet okunmaz diyerek. Çok üzüldüm gerçekten.

Rahmetiniz batsın.

Açıkçası kimseden rahmet dileklerini istemiyorum. Burada şöyle bir şey söylemek lazım ama, herkesin kafasında bir tanrı figürü var ancak bu tanrı inandığınızı zannettiğiniz kişi değil. Ne olur açın okuyun şu kitabı.

İşiniz gücünüz saygısızlık ve menfaat.

İnanılan tek şey ölünce cennete ya da cehenneme gidileceği ve birkaç efsane. Cehenneme gitmemek için inanıyorsunuz, gerçekten mantıklı bulduğunuz için değil. Sizlerin şahitlik ettiği hiçbir şey yok. Yalnızca belli ütopyası olan birkaç kişinin etrafında olabilmek ve bizde sizdeniz demek için yaşıyorsunuz.

Eğer bir tanrı varsa, insanlığı cehaletten korusun. Çünkü bunu ondan başkası yapamaz.





Yorumlar