Fikir sunmaktan kaçınmak; kişiyi kendi fikirlerinin kölesi yapıyor


Başarı ve kariyerden bağımsız olarak herkesin değerli bir katkı sağlayabileceği bir dünyada yaşıyoruz. İşte bu gerçek, tartışma ve fikir beyanlarının sadece bilgi ve deneyimle değil, cesaretle ifade edilen düşüncelerle de zenginleştiği anlamına geliyor.

Tartışmalarda veya fikir beyanında bulunurken, herhangi bir alanda başarı veya kariyer sahibi olmanın şart olmadığı bir gerçek. Eğer böyle bir zorunluluk olsaydı, tartışmalar sadece konuşanların statü ve başarılarını değerlendirme üzerine odaklanırdı, konuşulan içeriğin önemi göz ardı edilirdi. Bu nedenle, hangi konuda olursa olsun, konuştuğunuz kişi ve ortama uygun her türlü fikrinizi cesurca ifade etmekten çekinmemekte fayda var. Sadece bilgi ve deneyimlerle değil, açıklık ve cesaretle ortaya koyulan düşüncelerle de değerli katkılarda bulunabilir insan.

Çünkü gelişim ve ilerleme, farklı bakış açılarını ve çeşitlilik içeren fikirleri tartışarak mümkün olur. Bu nedenle, herkesin katkı sağlama potansiyeline sahip olduğu, saygı ve anlayış çerçevesinde yapılan tartışmaların inovasyon ve toplumsal ilerleme için önemli birer fırsat olduğunu unutmamak gerek.

Aksi takdirde olgunlaşmayan veya gelişmeyen fikirler zaman içerisinde kişiyi yozlaştırmaya yetiyor.

Gazete Şehir

Linkedin

Yorumlar