Demokrasi Masalı ve Gerçekler: Türkiye'de Yönetim ve İfade Özgürlüğü


 Hükümetin uyguladığı rejim bana eski Roma'yı anımsatıyor.

Roma'da da meclis olurdu, herkes konuşurdu ama son sözü yine kral söylerdi. Mecliste de yine her şeyi söyleyemezdiniz. Her şeyi söyleseniz boynunuz gidebilirdi. O yüzden görmezden gelinirdi.

Sanki Türkiye aynı böyle bir rejimin içerisindeymiş gibi, göstermelik bir demokrasi hakim ülkeye. Hükümdarımız ne isterse onu yapmaktan çekinmiyor, muhalefetinse ağzını bıçak açmıyor. Instagram kapatıldı, her ne kadar bazı insanlar anlamıyor olsa da Instagram kimisi için bir ekmek teknesi haline gelmiş durumda. Reklamını oradan yapanlar, içerik üretip para kazananlar, haberciler, Instagram mağazaları ve daha nicesi.

Diyorum demokrasi altında bize monarşiyi yaşatıyorlar diye. "Ben yaptım oldu"cu hükümet yine her konuda olduğu gibi bildiğini yapıyor. Bir de düşüncelerinde yanlarında değilseniz size zalim, hain diyorlar. Canları cehenneme.

Herkes aynı fikirde olmasa ülke yok olacak sanki. Birlik olduğumuz tek şey ülkenin bütünlüğü olduğu müddetçe hiç kimseye, hiçbir yere de bir şey olmaz. Bu ülke bir gün de kurulmadı, bir gün de yıkılmaz.

Kimi memnun edeceğiz?

Konuşuyoruz suç, konuşmuyoruz yine suç. Yahu! Benim kelimelerim, fikirlerim ve yaşamım size uyacak diye bir kural mı var? Kimseyi memnun etmek için konuşacak değilim. Sonuçta kimsenin adamı da değilim. Ben hür bir insanım, hür yaşarım. Fani güzellikleri severim, yarınım yok diye düşünürüm.

Tüm lanetler üzerine olsun Netanyahu!

Madem ki isteyince intikamını alabiliyordun, savaşın suçlusu Hamas'tan.

Ne diye öldürdün 50 bine yakın masum canı?

Bu masum canların kanları ömrüne ömür mü kattı?

Sivilleri zalimce öldürmek zorunda mıydın?

---

Gazete Şehir

Linkedin

Yorumlar