Hamas bir terör örgütüdür?


Geçtiğimiz günlerde, Hamas lideri İsmail Haniyye'nin ölümüyle dünya basını çalkalandı. Buna ek olarak cenaze namazı dünyanın birçok yerinde kılındı. Beni asıl ilgilendiren ise Türkiye'de kılınan namazlar. Hani biz insan haklarını savunuyorduk? Hani olay yalnızca, insanca savaşmayan İsrail'in acımasızca öldürdüğü sivillerden ibaretti?

Yalan söylüyorsunuz!

Türkiye'de Hamas gibi bir terör örgütüne bu kadar sempati duyulduğunu gerçekten hiç beklemiyordum.

Bu benim gözümde PKK liderinin cenaze namazını veya IŞİD gibi bir terör örgütünün liderlerine duyulan sempati gibi. 

İnanın, memlekette bu kadar köşesiz insanlar tarafından, kafaları yıkanmış insanlar olduğunu bilmiyordum.

Mevzu din için savaşmak değil.

Kimse din için savaş vermiyor. Açıkçası kimse de neyi savunduğunun farkında değil. Gerçi kimsenin bunun farkında olmaması inanılacak gibi değil, çünkü zaten en ufak bir gaz alınca alevlenen halkımız bunu da dine yapılmış bir ayıp olarak görüyor. Dolayısıyla zaten bir sürü ön kabullerinden geçirdikleri fikirleri en sonunda işin detaylarına inilmediğinde onları zaten en başında sempati duydukları şeye dönüştürüyor.

Benim aklımın almadığı konuların başında daha geçtiğimiz gün yaşadığım olay yer alıyor.

Bir çocuk yanıma yaklaştı ve dedi ki; "Abi, siz haber mi yapıyorsunuz?" Evet dedim ve biraz konuştuk. "Yalandan gel, senin de haberini yapalım," dedik. Uydurma bir röportaj düzenledik. Herhangi bir çocuğa sorulan klasik sorulardan birisi olan "Büyüyünce ne olacaksın?" sorusunu sorduk ve bize verdiği cevap karşısında resmen cin çarpmışa döndüm.

"Ben Filistin askeri olmak istiyorum."

Ne aileler var, dedirtti bana. Ben ne olduğunu anlayamamış halde bakarken, hemen ailesi geldi ve bize gülümseyerek çocuğu aldılar tabi yanımızdan. Yine aynı gün içerisinde ise bir adamın "terimlere çok takılmamak gerek" dediğini duydum ve aslında bu insanların da bir şey bilmediklerine emin oldum. Çünkü eğer onlar da terimlere ve detaylara takılacak olsalardı, asla şuan oldukları kişiler olmayacaklardı.


Gazete Şehir

Linkedin

Yorumlar