Hazineye Çöken Vatan Hırsızları


Antalya'nın güneşli yüzüne, Gazipaşa'nın karanlığı çöktü. Topraklarımızı sattılar, vatanımızı. Hazine’ye ve Milli Emlak’a ait 700 parça arazi, titrek ellerle parsel parsel satıldı. Satanlardan biri ilçedeki Milli Emlak Şefi Ahmet Ö., diğeri ise ilçedeki harita mühendisi Alper U. Bu isimler şimdi tutuklu. Kurdukları çete ise oradaki kişilerin söylediğine göre "yarı resmi," yani iktidarın içerisinden tanınan bir çete. Kimlerin olduğu şu anda belli olmasa da, üzeri örtülmediği müddetçe öğrenilemeyecek bir şey değil.

Bu sefer sadece yakalandılar. Yakalayamadığımız daha kim bilir kaç hain var. Bunlara hain dediğime bakmayın, ironi yapmıyorum. Satılan topraklar bizim, hepimizin. Hazineye bağlı olan toprakları satıyorlar. Sanırım rüyalarında görmüş olsalar gerek toprakların kendilerine ait olduğunu. Arazilerin toplam değeri iddia edilene göre 10 milyar TL. Ama gerçekte bu arazileri kim bilir kaç paraya sattılar.

Son zamanlarda Atatürk'ün Gençliğe Hitabe'si kulaklarımda çınlıyor. Çok korkuyorum, Kurtuluş Savaşçılarımızı rüyalarımda görürüm diye. Ne diyeceğimi bilmiyorum. Nasıl açıklarım bu olanları?

Nasıl derim vatanın bütün kalelerinin zapt edildiğini, nasıl derim bütün tersanelere girdiklerini, orduları dağıttıklarını; dahası nasıl derim gücü elinde bulunduranların aziz milletin, müstevlilerin çıkarları için fakru zaruret içinde harap ve bitap düştüğünü?

Gazete Şehir

Linkedin



Yorumlar