Kültürel özün korunamaması: Yeşil Türkler

Arap kültürüne karşı bazı olumsuz düşüncelerim var. Aslında asıl rahatsızlığım Arapların Arap kültürü değil de içimizdeki bazı Yeşil Türklerin Müslümanlık adı altında, art niyetle bize yutturmaya çalıştığı Arap kültürüne karşıyım.

Arap sever olan bazı kişilere, "Yeşil Türkler" diyorum. Bu kişiler, Yeşil Sol değil de aynı onlar gibi belirli bir kültürel özentiyi temsil eden Yeşil Sağcılar.

Bu yaklaşımımı bazıları Araplara karşı önyargılı olarak algılayabilir, önyargıda bir problem de görmüyorum. Benim sıkıntım, kültürel değerlerle ve geleneklerle ilgili. Arap kültürünü benimseyip bunu içselleştiren Türklerle ilgili bir rahatsızlık hissediyorum. Türkçeyi yerip, Arapçayı yüceltmeleri ve belirli kültürel özellikleri benimsemeleri ve dahası bu düşüncelerini kendilerinden olmayan herkese zorla dayatmaya çalışmaları bana çoğu zaman zor nefes aldırıyor.

Araplar gibi, Avrupalılara özenen kişilere de benzer bir rahatsızlık hissediyorum.

Amaçlarına ulaşıyorlar

Artık öylesine aşılamışlar ki bilinçsizliği, öylesine aşılamışlar ki cehaleti Türk Halkının kendi kültürel özünü kaybetmeye başladığını rahatça söyleyebilirim. Çanakkale'de 53 Filistinli, o zamanlar Osmanlı topraklarına bağlı oldukları için onurlu bir şekilde cephede şehit olduğu için Haması desteklemem gerektiğini bilmiyordum. Peki ya arkadaşları sonrasında Arabistan cephesinde İngilizlerle hareket ederek Çanakkale de ölen Filistinlileri onurlandırdıklarında(!) Filistin için ne düşünülmeliydim?  57.000'i Şehit, 21.000'i Hastalıktan ölüm, 10.000'i Kayıp, 100.000'i Yaralı, 64.000'i Hasta olmak üzere toplam zayiatı 252.000 kişi arasından 53'ü Filistinliymiş. Aman ne güzel o zaman bütün Filistin kardeşimizdir. 

O zaman aynı cephede bizim tarafımızda savaşırken ölen en aşağı 517 Alman askerinden ötürü Almanya’da kardeşimizdir mi demeliyiz? Benim bu kadar kardeşim yok!

Batı’nın var Doğu’nun çekiştirmelerinden kurtulup, Arap ve Avrupa safsatalarını atlatabilirsek, yani, özentilikten kurtulup kendi yolumuzu bulabilirsek birçok alanda büyük bir ilerleme kaydedebiliriz. Yüksek Türk medeniyetine ulaşmak, bu farkındalığı artırmakla mümkün olabilir. Ancak bu sürecin zorlu olacağı su götürmez bir gerçek.

Gelecekte, daha aydınlık bir toplum olabilir miyiz? Karanlığa doğan kardeşlerim gün yüzü görür mü?

Bilemiyorum...

 


Yorumlar