Osmanlıca ve Siyasi Manipülasyon



5816 sayılı kanunun kaldırılmasını konuşuyorlar. Bu kanun kalkarsa ne olacağını merak ediyorum. Hani ne yapacaklar? Şu an zaten uygulanan bir kanun değil ki. Yani uygulanıyor olsa, her yerde Atam'a küfür eden bu vatansızlar nasıl yaşayabilirlerdi ki, nasıl çıkarlardı mağaralarından?

Instagram hiç açılmasaydı da gözlerim yerinde kalsaydı.

Bir gireyim dedim, ilk gördüğüm videonun altında tamamen alakasız Atatürk yakıştırması.

Neymiş efendim dilimizi unutmuşuz, hadi be oradan, nereyi unutmuşum? Nece konuşuyorum ben? Osmanlıcayı bize unutturdular diyende bu kadar kafaya taktıysa gider öğrenir bu işi. Ayrıca Osmanlıca öğrenmekte oldukça zevklidir. Metin eksikse, sahaftan 1900’lerden kalma gazeteler veya Osmanlıca envai çeşit metin bulunabilir. Türk Dili ve Edebiyatı bölümüne gidilebilir, evde de öğrenilebilir. Herkes filolog olacak diye bir şey de yok nasılsa. Bir de bahsettiklerim matbu metinlerdir, öyle sizi işin ilmine girmeye de zorlamaz. Yok, Ege’de yazılan metinle Karadeniz’de yazılan metin farklı, aman sayfa bitmiş, kelimeler sıkıştırılmış, yok mürekkep bittiğinden şöyle denilmiş falan, bunlar filologların işi elbette. Ancak öğrenmek isteyen öğrenebilir.

Art niyet güdüyorsunuz.

Akademik düzeyde öğrenmek zor olsa da, derdiniz mezar taşı okumaksa, maksimum 2 ayda öğrenirsiniz Osmanlıca dediğiniz Türkçeyi. Çünkü Türkçedir sonuçta. Ama derdiniz öğrenmek değil, mezar taşlarını okuyamamak değil. Sizin derdiniz başka, siz insanları bu tür bahanelerle uyutmak ve siyasi emellerinizi hayata geçirmek peşindesiniz. Bu tür düşünceleriniz anca babam yaşında adamlara etki eder. Yalnızca onları kandırabilirsiniz. Adamın ne tarihten ne dilden haberi var, en kral tarihçi de o, en kral filolog da o. Bin yıllık tarihinden bahsediyor. E tabii, çok normal, atasını tanımayan it peşinde geziyor her zaman olduğu gibi. Benim 3000 yıllık tarihim var, her merak ettiğimi öğreniyorum. Dili merak ediyorum, öğreniyorum; tarihi merak ediyorum, öğreniyorum. O zamanda siz batılıların tarihini öğreniyorsunuz diyorlar. Ya hu kardeşim, ben en azından okuyorum da bir fikrim var. Sen hiç okumadan nasıl bir fikre sahipsin? Fikirlerinin babası 30’una kadar züppe, 30’undan sonra hoca, Necip Fazıl'dan bile haberin yok senin. Onun da babaları var ama o başka bir yazının konusu.

Putperestlik safsatası altında kendinizi saklıyorsunuz.

Şimdi yalan diyemeyeceğim, bazılarının Atatürk heykeline karşı tapınacak halleri var. Ancak azımsanacak kadarlar. Herkesin Atatürk heykeline karşı böyle bir tutumu yok. Zaten sanmıyorum sizin de Atatürk'ün heykeliyle bir probleminizin olduğunu. Siz daha genel bir şekilde sanata karşısınız. Siz bütün heykellere karşısınız. Sakladığınız şey ise kendi putperestliğiniz. Kuran'ı öylesine putlaştırmışsınız ki elinize alıp okuyamıyorsunuz bile. Siz kitaba tapıyorsunuz, kitabınız kutsal içinde yazanlar değil. Şayet içinde yazanlar kutsal olsaydı, önce siz okurdunuz ama okumamak ve dahası okutmamak için elinizden geleni yapıyorsunuz. Çünkü okunacak olsa din satan tarikat şeyhlerinizin peşinden kimse gitmeyecek. Şeyhi olmayanın şeyhi şeytandır lafı da size ait. Artık Kuran okuyan şeytana tapar mı demek istiyorsunuz, anlamıyorum.


Yorumlar